Ring oss idag på 0521-20 55 85 så besvarar vi era frågor

Barn-HLR första-hjälpen

Kursfakta

En kurs 90 minuter: 5.000:-

En kurs 2 timmar: 6.000:-

 

Heldag 2x90 minuter: 7.750:- (två kurser samma dag)

Heldag 2X2 timmar: 9.000 SEK:- (två kurser fm+em)

 

Varje kurs är på 1,5-2 timmar. Max åtta deltagare per kurs.

Priser och upplägg för våra HomeParty, se längre ner på sidan.

Barn-HLR

Välj mellan tre varianter av kurs: 

1. En förenklad 90-minuters kurs där en stor del av kursen genomförs med hjälp av film, där ni övar och följer instruktionerna i filmen. Alla har var sin baby- och juniordocka. HLR, luftvägsstopp och lite övrig första hjälpen. Instruktören kompletterar, förtydligar och korrigerar.

2. En utökad 2-timmarskurs där kursen genomförs instruktörslett, med något mer teori än andra kursvarianten. 

3. Homeparty! Denna kurs är för en grupp privatpersoner, t ex småbarnsföräldrar, som vill lära sig livräddning på små och större barn. Läs mer om våra Homeparty längre ner på sidan.

 

För arbetsplatser:  1,5 eller 2 timmar med följande innehåll:

Hjärt-lungräddning (HLR) till Barn 0-12 år

Oavsett om du jobbar som förskole- eller skolpersonal, alternativt "bara" är förälder, så är det livsviktigt att veta hur du hjälper ett barn som drabbats av hjärtstopp. Här får du träna HLR på både bebis- och juniordockor, alltid enligt de senaste direktiven från Svenska HLR-rådet.

Åtgärder vid Luftvägsstopp

Hur hjälper man ett barn som satt något i halsen och inte kan andas? Vid vår utbildning lär vi er åtgärderna för både bebisar och större barn. Principen är en kombination av ryggdunk och buktryck ("Heimlich manöver"). Men kom ihåg: på en bebis får du aldrig trycka på magen!

Övrig första-hjälpen (främst vid 2-timmarskurs)

Vi går även igenom åtgärder vid olycksfall och akut insjuknande, vilket är viktiga kunskaper både på förskolor, skolor och i hemmet.

 

OBS! Vi använder "riktiga" HLR-dockor, inte uppblåsbara.

Alla priser anges exklusive moms (för Homeparty är momsen dock inräknad). Resekostnader ingår i kursavgiften.

 

 

Homeparty-hlr-Akutgruppen 

HomeParty med Barn-HLR

Samla ihop intresserade vänner och bekanta för ett HomeParty med 2,5 timmar Barn-HLR & Första hjälpen! Ni kan vara mellan 8-15 personer. Dina gäster betalar 500 kr per person. Du som värd eller värdinna (en person) betalar ingenting. En instruktör kommer till er (hobbylokal, stort vardagsrum etc). Kontakta oss för mer information!

En vanlig fråga är om det är ok att ha med barn/bebisar vid kursen. Vårt svar är att det är du som värd/inna som bestämmer det. Visst stjäl de små en del av uppmärksamheten; det är därför vi håller på en halvtimme längre för att ändå hinna med allt. 

Är du intresserad av att arrangera ett Homeparty? Klicka här för kontakt!

 

 


Formellt namn på den här kursen är "Barn-HLR" Utbildningen tar 1,5-2 timmar (Homeparty något mer av praktiska skäl), och det är lagom med ca 8 deltagare per kurs (fler vid Homeparty).

  • För Barnens Säkerhet!
  • För Föräldrarnas Trygghet!
  • För Personalens Professionalitet!